Logo ITN SANU

 

 
CENTRI I ODELJENJA
Novi materijali i nanotehnologije
Poluprovodnici i senzori
Robotika, mehatronika
Metalne konstrukcije u građevinarstvu

ENGLISH

 

Digitalni repozitorijum

NOVOSTI
13. septembar 2017.

 

Šesta medjunarodna konferencija Srpskog keramiČkog druŠtva
Advanced Ceramics and Applications VI: New Frontiers in Multifunctional Material Science and Processing

 

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da će se Šesta medjunarodna konferencija Srpskog keramičkog društva (SKD) pod naslovom Advanced Ceramics and Applications VI: New Frontiers in Multifunctional Material Science and Processing održati u Beogradu od 18. do 20. septembra 2017. god u zgradi Srpske akademije nauka i umetnosti. Pored članova SKD i učesnika konferencije, otvaranju će prisustvovati i visoki predstavnici SANU, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva rudarstva i energetike i drugih organa Republike Srbije.

Konferencija je podržana od strane Evropske akademije nauka i umetnosti i Američkog keramičkog društva. Srpsko keramičko društvo je nedavno postalo pridruženi član Američkog keramičkog društva.

Na konferenciji ce učestvovati više od 150 istraživača iz preko 50 institucija, iz skoro trideset zemalja sveta (SAD, Kina, Japan, Brazil, Nemačka, Ukrajna, Italija, Rumunija, Bosna i Hercegovina (Republika Srpska), Pakistan, Indija, Holandija, Turska, Bangladeš, Tajvan, Izrael, Nigerija, Kamerun, Gana itd.). Teme o kojima će se diskutovati jesu trendovi razvoja savremenih keramičkih materijala, sinterovanje i modelovanje procesa, nanokerimički materijali i njihovo dobijanje, optički aktivni i biokeramički materijali, stakla i amorfni materijali, elektrohemisjki i elektrokatalitički keramički materijali, vatrostalna keramika i materijali u građevinarstvu, zaštiti spomenika i arheologiji.

Detaljnije informacije:

https://www.serbianceramicsociety.rs/about.htm

https://www.facebook.com/The-Serbian-Ceramic-Society-1635019203412204/

Knjiga apstrakata (PDF)

 

 
   
Copyright © 2020 Institut tehničkih nauka SANU