Logo ITN SANU

 

 
CENTRI I ODELJENJA
Novi materijali i nanotehnologije
Poluprovodnici i senzori
Robotika, mehatronika
Metalne konstrukcije u građevinarstvu

ENGLISH

 

Digitalni repozitorijum

NOVOSTI
24. oktobar 2008.

 

Promocija zbornika odabranih radova sa Devete YUCOMAT Konferencije
na LIII MeĐunarodnom beogradskom sajmu knjiga


U utorak 21. oktobra 2008. godine, u organizaciji Instituta tehničkih nauka SANU, u Sali „Borislav Pekić“ u Hali 14 Beogradskog sajma održana je promociju zbornika odabranih radova sa Devete konferencije Društva za istraživanje materijala YUCOMAT 2007. Promocija je održana u okviru LIII Međunarodnog beogradskog sajma knjiga.

 
 
Za razliku od prethodnih godina, kada su radovi sa YUCOMAT konferencija publikovani u okviru serije Materials Science Forum švajcarskog izdavača Trans Tech Publications, ovoga puta 22 odabrana rada objavljena su u dva renomirana međunarodna časopisa. Šesnaest radova čini posebnu svesku časopisa Materials and Manufacturing Processes (Vol. 23, Issue 6); urednici ove sveske su prof. dr Dragan Uskoković, dr Slobodan Milonjić i prof. dr Dejan Raković. Šest radova iz oblasti inženjerstva površina objavljeno je kao poseban blok koji su priredili prof. dr. Miodrag Zlatanović i prof. dr. Petar Uskoković u okviru sveske 24(4) časopisa Surface Engineering.
 
 
Na promociji su govorili prof. dr Dragan Uskoković, direktor Instituta tehničkih nauka SANU, dr Slobodan Milonjić, naučni savetnik u Institutu za nuklearne nauke „Vinča“ i prof. dr Miodrag Zlatanović, profesor na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Prof. dr Dragan Uskoković se osvrnuo na istoriju YUCOMAT konferencija – od prve, koja je održana 1995. godine, do danas, i najavio je narednu jedanaestu konferenciju koja će se održati u Herceg Novom od 31. avgusta do 4. septembra 2009. godine. Dr Slobodam Milonjić je, kao jedan od urednika, govorio o radovima objavljenim u svesci 23(6) časopisa Materials and Manufacturing Processes, a prof. dr Miodrag Zlatanović, takođe u ulozi urednika, dao je kratak pregled radova publikovanih u časopisu Surface Engineering.
 
prof. dr Miodrag Zlatanović, prof dr. Dragan Uskoković, dr Slobodan Milonjić
Publika
prof dr. Dragan Uskoković
dr Slobodan Milonjić
prof. dr Miodrag Zlatanović

 

KONTAKT

Milica Ševkušić (On-line urednik)
Institut tehničkih nauka SANU, Beograd
tel.: +381 11 2636 994, lok. 103
e-mail: biblioteka@itn.sanu.ac.rs

 


 
   
Copyright © 2020 Institut tehničkih nauka SANU