Политика приватности

Институт техничких наука САНУ (у даљем тексту ИТН САНУ) примењује политику приватности у складу са Законом о заштити података о личности и Општом уредбом ЕУ о заштити података о личности (ГДПР). Политиком приватности ИТН САНУ штити кориснике овог веб-сајта.

У складу са актуелним законодавством, Политика приватности пружа информације о томе како се прикупљају, користе, штите, чувају, деле и уништавају лични подаци прикупљени преко овог веб-сајта. Коришц́ењем овог веб-сајта слободном вољом дајете сагласнот за прикупљање И коришћење Ваших личних података у складу са овом Политиком приватности.

 

Шта су лични подаци?

„Лични подаци” су информације на основу којих се одређена особа може директно или индиректно идентификовати, било на основу само тих података, или на основу тих података и других доступних информација.

 

Који подаци се прикупљају?

Овај веб-сајт прикупља стандардне информације као што су:

  • ИП адреса,
  • оперативни систем,
  • тип претраживача,
  • језик,
  • локација (уколико је праћење локације укључено на уређају са ког приступате),
  • време приступа,
  • прегледане стране.

Подаци се прикупљају аутоматски, када користите веб-сајт. Када посетите наш веб-сајт, сервер бележи податке о коришћењу, али не препознаје и не снима никакве личне податке. На основу прикупљених података није могуће идентификовати конкретне особе.

 

Како се прикупљају подаци?

Наведени подаци се прикупљају аутоматски, када посетите или напустите веб-сајт. Анализа коришћења веб-сајта врши се и уз помоћ сервиса Google Analytics и Google Search Console. Google Analytics генерише статистичке податке о коришћењу веб-сајта уз помоћ колачића који се похрањују на рачунару корисника.

 

Сврха прикупљања и обраде података

Аутоматски прукупљени и похрањени подаци користе се приликом решавања техничких проблема, техничког усавршавања веб-сајта, као и за праћење посећености.

 

Колико дуго се подаци чувају?

Прикупљени подаци се чувају 14 месеци, а након тога се бришу. Имајући у виду да на основу прикупљених података није могуће идентификовати конкретне особе, ИТН САНУ није у могућности да изађе у сусрет појединачни захтевима за уклањање података пре истека овог рока.

 

Безбедност података

ИТН САНУ предузима одговарајуће мере безбедности у циљу заштите података од неовлашћеног приступа, коришћења, губитка или објављивања.

 

Ко је задужен за заштиту података о личности?

Сва питања у вези са обрађивањем Ваших података о личности, укључујући и остваривање Ваших права можете упутити на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Надлежни орган за заштиту података у Србији је

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности
Булевар краља Александра 15, 11000
Београд, Србија
https://www.poverenik.rs

На податке које прикупљају сервисиGoogle Analytics и Google Search Console примењује се политика приватности компанијеGoogle: http://www.google.com/privacypolicy.html.

 

Да ли се подаци деле са трећим лицима?

Подаци које прикупља ИТН САНУ користе се искључиво у оне сврхе због којих су прикупљени и неће бити доступни трећим лицима, нити ће се користити у комерцијалне сврхе.

Подаци које прикупљају сервиси Google Analytics и Google Search Console користе се у складу са политиком приватности компаније Google: http://www.google.com/privacypolicy.html

Ако је то неопходно за остваривање правне заштите правних интереса Института, ИТН САНУ може да омогући приступ подацима државним органима у складу са законом.

 

Друштвене мреже

Овај веб-сајт користи апликације које омогућавају лако дељење садржаја на друштвеним мрежама. Личне податке или друге информације које поделите на друштвеним мрежама уз помоћ ових апликација могу да прочитају, прикупљају или користе корисници друштвених мрежа, над којима ИТН САНУ нема контролу. Због тога ИТН САНУ не може бити одговоран за коришћење, злоупотребу или неприкладну употребу било ког личног податка или других информација које сте поделили на тај начин.

 

Измене политике приватности

Правила о приватности се периодично ревидирају. Задржавамо право да без претходног информисања корисника изменимо или ажурирамо делове политике приватности података.

Предлажемо да повремено посетите ову страну како бисте се информисали о начину на који користимо и штитимо Ваше податке.