Učešće dr Magdalene Stevanović na konferenciji 8th China-Europe Symposium on Biomaterials in Regenerative Medicine (CESB 2024)

Magdalena Stevanović

Dr Magdalena Stevanović, rukovodilac Grupe za biomedicinsko inženjerstvo i nanobiotehnologiju ITN SANU, učestvovala je na konferenciji 8th China-Europe Symposium on Biomaterials in Regenerative Medicine (CESB 2024) koja se održala u Nirnbergu (Nemačka) od 15. do 19. septembra 2024. godine. Konferencija je imala za cilj da okupi istraživače iz oblasti biomaterijala kako bi doprineli daljem napretku, kako u ovoj oblasti, tako i u oblasti regenerativne medicine. Na konferenciji su razmatrani najnoviji trendovi u nauci i inženjeringu biomaterija, regenerativnoj medicini, nanomedicini, imunoterapiji, bioinformatici, sistemima za isporuku lekova, itd.

Dr Stevanović je na konferenciji predstavila rad pod naslovom Micro- and nanoparticles based on biodegradable polymers in functionalization of the scaffolds: insights from the materials perspective. Učestvovala je i u diskusijama, radionicama i dogovarala buduće saradnje.