Учешће др Магдалене Стевановић на конференцији 8th China-Europe Symposium on Biomaterials in Regenerative Medicine (CESB 2024)

Magdalena Stevanović

Др Магдалена Стевановић, руководилац Групе за биомедицинско инжењерство и нанобиотехнологију ИТН САНУ, учествовала је на конференцији 8th China-Europe Symposium on Biomaterials in Regenerative Medicine (CESB 2024) која се одржала у Нирнбергу (Немачка) од 15. до 19. септембра 2024. године.Конференција је имала за циљ да окупи истраживаче из области биоматеријала како би допринели даљем напретку, како у овој области, тако и у области регенеративне медицине.На конференцији су разматрани најновији трендови у науци и инжењерству биоматерија, регенеративној медицини, наномедицини, имунотерапији, биоинформатици, системима за испоруку лекова, итд.

Др Стевановић је на конференцији представила рад под насловом Micro- and nanoparticles based on biodegradable polymers in functionalization of the scaffolds: insights from the materials perspective. Учествовала је и у дискусијама, радионицама и договарала будуће сарадње.